Min nya silvriga :)


Yeeeeeeeeejjjj!!! Idag har vi hämtat hem min nya bil. Å jag är TOKNÖJD!!! Verkligen! :) Ska hålla efter den här nu så den inte förfaller... den ska fortsätta vara lika fin som den är nu :)
Ehumm... fråga mig om ett år hur det har gått me det så får vi se om jag har vart duktig :P


Idag va det meningen att vi skulle på förlossningskurs... men det blev inställd för barnmorskan som håller i kursen va sjuk. Å imorn va det meningen att vi skulle på profylaxkurs, men det blidde åxå inställd. Hmm... så ja... får väl hoppas att lillkillen håller sig kvar där inne så man åtminstone hinner på förlossningsdelen... skulle nog kännas lite tryggare tror jag, få en liten bild av det hela. Fick en ny tid för det den 14e sep så nog ska vi väl hinna gå på den. Är ju 7 veckor kvar nu till beräknat datum alla fall. Ska dock bli väldigt spännande att se när han tänker kika ut. Om det kommer bli tidigare som dom flesta (inkl jag själv) tror. Fundera på å ha en liten tävling där man får gissa datumet å den som prickar rätt eller är närmast vinner en fikadejt me mig å lillkillen ;) hihi.


Nej nu ska jag sova.. va bara tvungen å uppdatera lite snabbt.
Goooonatt!


Laban

 

Gokväll!

Idag har jag vart till barnens hus en vända.. och jag höll verkligen på att börja gråta. Finns så mycket av allt å det känns som man har NOLL koll på vad man behöver å vilken sort man ska köpa osv. Har dock fått lite tips och kloka ord av Mia och Sandra bla så ja... Euroshopper tvättlappar blir det alla fall :) Mjukast och även billigast :) Däremot så lär vi köpa en skötbädd till skötbordet, stod å kolla på en grå idag me Laban, men jag får ju beslutsångest å vill ju att min karl ska få va me å bestämma åxå. Så ja... vi ska åka dit nåndag båda två kom vi fram till å försöka slå våra kloka huvuden ihop :)

Har i alla fall satt ihop spjälsängen jag fick av Jenny och bäddat den så fint så. Så nu står den i sovrummet och väntar på den lille :) Satt å bara kollade på den igår.. herregud.. snart kommer det ligga ett litet liv där i...  en liten kille. Å Gud va underbart det kommer bli!

 








Carro & Johans bröllop



I lördags va jag på bröllop.... jag va nämligen en av 2 solister. Här kommer bilderna därifrån :)
Det va Carro och Johan som gifte sig i Stora Skedvi kyrka... och jag å bror fick äran att sjunga på deras bröllop. Min bror va även bestman och toastmaster.
Så ja.... här får ni lite att kika på :)




                                    







                              


Kvällen slutade lite speciellt... jag va påväg hem vid 23 tiden å då kom bror och hade fått en allergisk reaktion så jag skulle skjutsa hem han å ta en tablett å sen skjutsa tillbaka han igen. Men påvägen hem svällde läppen upp ännu mer så han tog en tablett å sen åkte vi å hämtade Karin å sen åkte vi in till akuten där vi va kvar till ca. 03.00. Men det gick bra tillslut alla fall... men som han såg ut min stackars bror. Ni kan ju kika själva...

  


Som sagt så sjöng ju jag å brorsan på bröllopet åxå och jag passade på att filma när det va brorsans tur. Tänkte lägga in klippet här för jag är så stolt över han! Men får inte till det med ljudet.. så det kommer i ett senare inlägg :)


Miss you

 

Idag är det min mormors födelsedag

Saknar dig massa ♥







Oj va huvet gled ner!

 

Idag har jag vart på kontroll igen hos min barnmorska. Värdena såg bra ut. Men sen när hon skulle känna på magen så drog den ihop sig direkt. Så hon sa det sen att det va vist inte mycket som behövdes för att det skulle göra det. Och så fundera hon hur mycket sammandragningar jag har egentligen eftersom det drog ihop sig så lätt.
Sen skulle jag ta ett djupt andetag å sen andas ut medans hon kände nere vid "buken" Å då utbrast hon:

 "OJ va huvet gled ner!"

Öööö ok??

Så hon skickade iväg en remiss till specialistmödravården för hon ville att dom ska undersöka mig om livmoderetappen har dragit ihop sig och är påväg att öppnas!!?? Så ja... vi får väl se då. Får jag minsta blodblandning så ska jag ringa för då är det nog på gång sa hon. Hejsan Hoppsan! Men det vore bra om jag kunde hålla tätt i EN månad till ifall. Ehhhh dags att packa BB-väskan???

Och så sa hon att hon har väldigt svårt att tro att jag kommer tillbaka till jobbet nå mer innan det är dags. Och att hon blir förvånad om dom på specialistmödravården släpper iväg mig att jobba när det ser ut som det gör nu. Så ja... det verkar ju som att jag är hemma för att vara hemma eller hur jag nu ska säga. Ska till läkaren på torsdag som sagt för att diskutera sjukskrivning. Sen får vi väl se när jag får kallelse från Specialistmödravården då.


Så ser läget ut just nu....

Nu ska jag hoppa i säng... natti natt ♥


New Car


Tjopp

Idag har jag köpt mig en ny bil :) Haha jajjemen....  har ju kikat lite eftersom jag vill ha en kombi tills bebisen kommer så man får plats me barnvagn osv... så åkte vi in till falun å kikade å provkörde en Focus idag som darlo hittade på blocket... å den blidde det! Kanon affär gjorde vi!
Jag är sååå nöjd så nöjd :))


Här är den.. min nya pärla som jag får hem om 1-2 veckor :)





Ford Focus -04







Back at work... eller inte

Hejsan Hoppsan!

 

Då va semestern över då... och man är tebax på jobbet igen. Eller ja... tebax å tebax.. det beror på hur man ser det. Jobbade 12-20 i tisdags (första dagen) å va helt slut i ryggen efteråt... den sa ifrån redan efter 4 timmar. Sen igår började jag 8 och skulle jobba till 18. Men det gick inte alls det. Runt 12.30 åkte jag hem. Då sa magen ifrån. Så nu har jag mailat me min underbara barnmorska så nästa tordags ska jag får träffa en läkare för att diskutera sjukskrivning för min bm säger att jag har för mycket sammandragningar för att jobba. Man ska som sagt va inte ha så mycket nu. Så ja.. vi får se vad dom säger då.. har sjukskrivit mig själv fram tills dess alla fall.


Idag var jag dock tvungen att ta mig till stan trots att magen inte riktigt ville vara med. Ska sjunga på ett bröllop på lördag och med magen i vädret så är det inte så mycket kläder jag kan ha :/ Hittade en jättefinklänning på en butik på stan... kostade dock 599:- å det kändes lite väl för en sån "festklänning" som man inte kan använda vid så många tillfällen. Så nu vid sju tiden på kvällen åkte jag till kupolen jättesnabbt... och på vero moda hittade jag en på rea för 199:- Alles lagomt! :) Så den fick det bli.. en lite enklare variant. Tänkte slänga upp en bild på den men det får bli efter bröllopet istället när man är iordninggjord :) Hoppas bara inte något oförutsett inträffar nu :/ Måste ta mig förbi lördagen alla fall. Men det ska väl gå bra... fick "mensvärk" igår kväll igen... men tog en bricanyl och det gick över efter ett tag. Går det INTE över me bricanyl så måste jag ringa förlossningen och åka in... så ja.. man är lite nervös när man känner att mensvärken kommer. Men som sagt... är så länge går det bra.



Darlo har förresten tagit hit en kille idag som hjälpt oss tapetsera sovrummet. Så sjukt skönt att få det gjorde... dock väldigt mycket mönsterpassning i tapeten så det tog längre tid än dom tänkt... så dom ska fortsätta imorn :) Så här ser tapeten ut...





Och nu tänker ni.... "Å fy fararo va mönstrat!!" Å japp... precis så tänkte jag åxå... men den blir riktigt läcker och snygg när den kommer upp på väggen. Ni ska få se sen när det är klart ;) Så ska det läggas ett ljust golv till det.

Nu blir det sova... Dröm sött!


Watermelon

 

Gokväll!

Va har ni för er alla där ute?? Jag gör då ingenting alls jag... sitter här me Tyra liggandes på golvet breve mig. Darlo är me Stefan o säterdalen å kikar på Björn Rosenström... så jag blidde en sån där gräsänka ikväll jag minsann. Fast jag har ju Tyra å Lillen i magen så så ensam är jag inte :)
Å så va världens bästa mamma å åke förbi alles efter att Darlo åkt åxå... hade köpt me sig subway :) så vi satt på verandan fram å åt lite... mysigt :) TACK goa ni!!!! :)

Satt å kollade på sommarkrysset sen.. å då va dt en snubbe me... Flo Rida... å han körde en så härlig låt Va danssugen innan men när jag hörde den här så hade jag lust å slänga mig i bilen å åka ner till Bolanche å svänga mina lurviga, haha :P Inte så passande dock me magen i vädret. Men guuuud va kul jag kommer ha första gången jag är ut sen... då ska denna låt önskas! :) Fast den hinner väl bli gammal innan dess... men det struntar jag då i.







Satt här å prata me Elsie på msn för en halvtimme sen typ å blev så sugen på vattenmelon.... så jag fick lov å slänga i Tyra i bilen å åka till Maxi å handla en stor jäkel. Guuu va gott det kan vara ibland!! Speciellt när det är så jäkla varmt som det är nu. Ingen luft varken ute eller inne... klev ur bilen vid Ica å det va ju som att gå ut på kvällen när man är utomlands... exakt samma luft. 

Så ja... nu ska jag häva i mig lite melon sen tror jag att jag ska ta och sova faktiskt... om man lyckas med det i värmen.

Puss på er!



Ser jag ut så?!!!


Jävlar anamma!!!

Kom på att det va länge sen jag la in nån bild på magen
 så jag tog några bilder.... är ju i V.30 nu. Å jag fick ju fasen en chock själv när jag såg bilderna, haha! Är jag sådär stor!!??? :)

Kolla får ni se

 








Haha den här framifrån ser ju helt sjuk ut! Ett stort jäkla klot lixom, haha! :P



Ja herregud... jag ser väl ut sådär då :P

Idag har jag inte gjort så mycke alla fall... drog i lite fog när locken på fasaden inte sitter helt emot typ.. eller hur jag nu ska förklara :P Men tiden bara rinner iväg när man gör sånt å man kommer typ ingenstans så det känns inte som jag gjort nått alls. Å JÄKLAR va sugen jag blev på chokladbollar helt plötsligt!!!! Bara kom en doft förbisusande precis nu... lukta chokladbollar... hemmagjorda... SHIT!!! :)

Ojoj.. måste nog baka imorn tror jag.



IKEA

 

Gokväll!!

Idag har jag å mammi haft en heldag alles för oss själva... strosat runt på IKEA i Valbo och sen även i butikerna breve såklart :) Va hur trevligt som helst! Kom hem me en kasse varor... å tro det eller ej så va det inga onödiga saker alls :) Mest till lillen... kudde, täcke, lakan, örngott... sånt som vi BEHÖVER me andra ord :)

Tack mammi för en toppen dag!
Älskar dig ♥






Va riktigt trött i ryggen när jag kom hem... har ju haft semester i snart 4 veckor å inte gått å stått hela dagarna... så det kändes vill jag lova. Slängde mig på soffan å låg kvar där sen... Kollade på "Livet på BB"... kanske inte det bästa programmet å kolla på såhär 2 månader innan man själv ska ligga där, men man får ju faktiskt se både enkla och jobbiga förlossningar så blir på nått sätt mer förberedd på va som kan hända... även om ingen förlossning är den andra lik. Å jag är fortfarande livrädd för smärtan.... vare sig jag ser på programmet eller inte.



Kort inlägg idag, men ändå ett inlägg :)
Dags för sängen nu... imorn är en ny dag.


Grattis Morfar!!!!

 

Idag fyller min underbara söta morfar år :) Å det firade vi ute i sommarstugan...


GRATTIS MORFAR!!!!

♥♥♥♥♥



ett lyckligt födelsedagsbarn :)



jag och bror



bror och emma (kusinbarn)


 

Imorn ska jag å mamsen åka till IKEA. Gud va härligt det ska bli :) Tror jag får hålla för ögonen eller nått när vi går igenom barnavdelningen :P




Upp me järnvärde, Ner me blodtryck

 

Helluuuu...


Glömde ju berätta en sak igår.. att jag va å köpte en baby björn bärsele :) Kanske inte så jäkla intressant för er, men så va det alla fall. Hittade en på blocket.. dom skulle sälja 3 grejer som paketpris för 500:- så jag chansade å fråga om jag fick köpa bara bärselen. Så tillslut hörde dom av sig å sa att jag fick köpa den för 250:- Huuur bra pris som helst jue!! Å en svart åxå... har inte hittat nån svart på blocket tidigare.. bara blåa. Så jag blidde så glad så. Ett riktigt klipp! :)


Idag va vi till mvc igen å nu va järnvärdet bra... men blodtrycket lågt. Vilket förmodligen förklarar varför jag är så trött och yr hela tiden. Snurrar ju som sagt va en hel del. Men ja... så sa hon väl att om jag får sammandragningar nu när jag börja jobba igen så skulle jag ringa så skulle hon kolla på sjukskrivning... kanske 50% alla fall. För tydligen enligt henne så kunne sammandragningarna sätta igång om pulsen gick upp osv... så ja.. vi får väl se hur det går nästa vecka helt enkelt :) Va förresten å klepp mig idag åxå, hos Johanna. SKÖNT!!! Va bra slitet så nu känns det fräscht igen :)

 

Slänger in en låt som jag bara har fastnat för på nå vis.. tycker den är så härlig :) Hittade ingen vidio med rätt version så ni får väl lyssna bara helt enkelt :)

 




Det va alles för idag... men ja... alltid nått :)


Va förresten ner på SVEA åxå å frös mitt gymkort för sept, okt, nov. Lär ju inte orka träna dom månaderna kanske, så dumt å stå å betala 379:- eller va det nu är jag betalar. Det kan man göra annat för... köpa blöjor typ ;) Natti natt!




slappdag

 

Igår åkte jag till jobbet å fick hjälp av Martina att väga lådor och ta lite kort. Å jodå... på alla röda lådor STÅR det 15kg till och me. Dom gråa väger 22-25 kg och kosmetiklådorna väger 20-22kg. Men andra ord ÖVER 20kg. Så det ska överklagas. Tror dom mig inte så får jag väl ta me dom dit så får dom känna själva.

........................................................................

Idag har vart en skön dag.. inte gjort nånting alls... va ut till stugan och umgicks me kusin som är på besök. Så jag tänkte att jag slänger in lite kort idag helt enkelt, för jag har inte så mycke att skriva om :)















Imorn äre dags för besök hos barnmorskan igen... ser fram emot det :)


Det är hon...

 

Gokväll!

Idag har jag inte gjort direkt mycket... har tvättat några fönsterkarmar typ. Blir så yr och trött för lilla minsta så jag får lov å ta pauser precis hela tiden. Ska bli kul att se vad mitt järnvärde ligger på när vi ska till Barnmorskan på måndag. K har alla fall vart här en vända idag å oljat in verandan på framsidan åt oss... tjusigt :) Så nu ska väl räckerna och stolparna där målas vita bara. Å så har Darlo spacklat alla skarvar i sovrummet åxå. Vi är lite överallt som ni hör, hehe.  Och jag känner mig så jäkla oduglig när jag inte orkar nånting. Vill ju hjälpa till. Vill inte att min karl ska göra allting själv. Menmen... jag bär ju runt på sonen dagarna i ända alla fall... så det räknas väl kanske som nått alla fall :) Men man vill ju så gärna...


Va in på Ulrikas blogg igår... våran kära ensamma mamma :) Å så had ehon en text som jag tycker är fin.. så jag tänkte att jag kunne lägga in den idag när jag inte har så mycket annat att skriva :)




Allt medan vi blir äldre, lär vi oss att vissa personer som vi trodde att aldrig skulle strunta i oss, helt säkert gör just det en dag.


Ditt hjärta kommer att brista, troligen mer än en gång och det blir svårare för varje gång.

Även du själv kommer att ha sönder hjärtan - kom då ihåg hur det kändes när ditt eget gick i bitar.


Du kommer att gräla med din bästa vän.

Du kommer att söka tröst hos en ny älskare, på grund av vad den förra låtit dig gå igenom.


Du kommer att gråta över att tiden går för snabbt och med tiden kommer du att förlora någon du älskar.


Så, ta för många foton, skratta för mycket och älska som om du aldrig blivit sårad, för om du så bara grubblar i 60 sekunder, är det en minut av för evigt förlorad lycka.


Hitta en pojke som säger att du är vacker och inte att du är bra, som ringer upp dig även om du slängt på luren, som stannar uppe bara för att se dig sova.


Vänta på pojken som kysser dig i pannan, som har lust att visa upp dig för hela världen om du så bara var iklädd en säck och som håller din hand inför sina vänner.


Vänta på honom som regelbundet påminner dig om hur mycket han älskar dig och om vilken tur han har som får vara med dig.


Vänta på honom som säger till alla sina vänner: ‘ Det är hon…




Avslag


Hejsan Hoppsan!

Jag har gjort mig en ny header... alles själv :) Va tycker ni? Det är den första jag gör själv.. har fått hjälp av Tess alla andra gånger. Men det va riktigt kul faktiskt :) Å inte alls så svårt som jag trodde... när man har rätt program att pyssla i :) Ville ju få me en bild på magen innan den försvinner igen :)


Så jahapps... annars då? Jovars... har fått beslutet från F-kassan ang havandeskapspenning. Jag fick AVSLAG!!! Tänkte dela me mig lite av vad som stod i brevet jag fick hem idag. Några delar av det...

"...avslag pga dina arbetsuppgifter inte bedöms som så fysiskt tunga..."

"... Dina arbetsuppgifter innebär att du packar upp och galgar varor, har kassapass, servar kunder, tommer provrum på varor och fyller på varor från lager. Du uppger att du klättrar på stege och drar ställ och vagnar när du packar upp och fyller på varor..."

"...Försäkringskassan bedömer att graviditeten inte har minskat din förmåga att utföra ditt arbete med minst en fjärdedel"

"...att arbetet till stor del har utförts stående eller gående och inneburit besvärliga arbetsställningar har inte grundat rätt till havandeskapspenning när lyften varit mindre tunga, dvs upp till 20kg... F-kassan anser därmed att ditt arbete som butikssäljare inte bedöms vara så fysiskt krävande att det berättigar till havandeskapspenning..."

"...faktorer såsom att klättra på stegar är ett arbetsmiljöproblem som arbetsgivaren ansvarar för..."


 Ja jag vet inte om man ska skratta eller gråta när man läser det. Grät när jag pratat klart me henne i telen å började gråta igen när jag ringde å berätta för min karl för jag begriper inte hur jag ska kunna orka jobba in i det sista, när jag blir helt slut för minsta lilla jag gör hemma just nu och det snurrar när jag reser mig plus att det svartnade helt för ögonen när jag klev ur bilen här om dagen. Men idag när jag fick hem beslutet så börja jag nästan skratta... det är ju helt sjukt vad dom grundar det på. Va ska man sitta å beskriva sin arbetsdag så noga som möjligt för när allt dom går på är om man lyfter mer än 20kg regelbundet! Och gör man inte det... nej då har man minsann inget fysiskt krävande arbete. Det är ju helt sjukt hur dom resonerar!

Jaja... jag ska alla fall överklaga. Hade det vart så att ingen kolega fått nån ersättning heller så hade det vart en sak, men när andra med EXAKT samma yrke får så känns det jäkligt konstigt tycker jag.

Suck... nog om detta för den här gången.





Tog en tur till kupolen förra veckan åxå... å va in på jobbet å hitta lite kläder till lillen såklart...





tjusiga va? :)  jag tokgillar ju den där gröna färgen jag som är på bodyn och på  muddarna på hängseljeansen... tycker den är så fräsch på nå vis. Gillar iåfs färger över huvudtaget :)


Nej.... nu ska jag ta å kolla mail och sånt innan det är dags för sängen igen.




Don´t let the bedbugs bite ♥



Falun tur nr 2


Hmm... idag va det meningen att jag skulle ha åkt me morfar, mamma å åke till finland å hälsat på släktingar som jag inte sett sen jag gick på lågstadiet tror jag... dvs ca 18 år sen!

Men så ville inte parveln i min mage tydligen... vaknade 7 imorse av mensvärk... IGEN! Så efter ett och annat telesamtal så hoppa vi i bilen å åkte mot falun igen då. Hade väl fortfarande en liten förhoppning att kanke hinna me till finland, men neee. Vart koppad till den där maskinen igen som läser av sammandragningarna osv... å sen gjorde dom UL å kolla livmodern osv. Ett tag viste dom inte om dom skulle ha mig kvar på observation IFALL nått skulle sätta igång, men jag fick en bricanyl igen å efter en timme hade värken gått över. Så den här gången fick jag även me mig 5 tabletter hem ifall jag får ont igen. Å hjälper inte tabletten ska jag ringa. Det vart en kort sammanfattning, men jag orkar inte dra allt igen, hehe. Dom andra är på färjan nu och jag önskar att jag kunne vara där me dom, menmen.. ibland har livet andra planer och det är väl bara att följa dom.

 

 

Hittade en roligt klipp när jag kom hem alla fall som gjorde min dag. Sååå himla skön snubbe!!! :)

 




RSS 2.0