V.37 och 72,1 kilo

 

Hej hopp!


Fortfarande ingen bebis... inne i v.37 nu. Så vi får väl se om jag går över istället nu då.


Imorn har jag tid hos barnmorskan igen alla fall... då ska jag höra me henne om det är normalt att det bränner som fasen uppe i magen när jag sitter ner i typ 5 minuter... eller när jag ligger på sidan ibland... eller helt enkelt lite då och då. Är inge skönt alla fall. Å jag börjar bli så jäkla trött av sammandragningarna så jag vet inte hur jag ska få ork och kraft att orka med förlossningen sen. Får se va hon säger imorn...


Sitter här nu och väntar på att klockan ska bli 22.40 så man får se vilka som går vidarei IDOL... va ruskigt jämt ikväll måste jag säga... fastnade verkligen för René (heter hon så?) hon den lite jazziga tjejen som sjöng en jättelugn låt... hon berörde verkligen på nå vis. Å Freja va ju åxå bra.. å så Geir. Men Olle va ju grym på slutet åxå. Ne jag vet då inte nå vilka som kommer gå vidare ikväll jag. Vet bara att snart lär jag slänga mig i soffan igen för nu brääääänner det :(

 

Slänger in en vidio som jag tror jag visat här förut... men som får en att le i alla fall :)
Den dansande polisen i Malmö :P

 







Chokladälskare!!!


Här om dagen bakade jag en sjukt god kaka... och efter att jag la upp en bild på den på facebook så ville några ha receptet. Så det tänkte jag dela med mig av nu :) Är du chokladälskare så bara MÅSTE du testa denna... den smakar bara choklad i alla möjliga sorter typ, hehe :)





KAKA

200g smör
200g mörk choklad
4 ägg
2dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1krm salt


TOPPING

75g smör
0,75dl strösocker
0,75dl ljus sirap
1dl vispgrädde
2msk kakao
2,5dl smuliga flingor, tex Start



Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24cm i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 15 minuter. Låt svalna helt.
Lossa kakan ur formen. Smält smöret till toppingen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner socker, sirap, vispgrädde och kakao och låt koka upp. Koka under omrörning på medelvarm platta tills kolan tjocknat och det blir en "gata" när man drar sleven längs med kastrullens botten. Använd gärna en termometer, kolan är klar vid 114 grader.
Dra kastrullen från plattan och rör ner flingorna i kolan. Bred smeten i ett jämnt lager ovanpå kakan och låt stelna.



Sen är det bara att äta och njuta.... jammiiiiii :))

Good Luck!


Skogspromenad

 

Ojj.... haft mensvärk några vändor i natt... men mer än så blir det tydligen inte. Nu är jag alla fall inne i sista månaden.. så vi får väl se då om jag kommer gå över eller hur det blir tillslut.

Igår låg jag i soffan medans K målade grunden ute och Darlo
 och P fixade med elen här hemma. Gött... nu slipper man ha massa skarvsladdar i hela hallen som går till olika rum, haha :)

 

Så fick jag mess av Josse som inte hade nått för sig så hon
 kom förbi en vända. Tog me Tyra och tog oss en promenix... å så gick vi förbi en gård me två hundar.. varav en av dom sprang ut till oss på vägen då grinden inte va stängd. Så deras matte kom efter å jaga in den igen och bad om ursäkt. Men det gick bra... Den som kom ut va så lugn så, den andra däremot skällde desto mer. Men det är så gött, för Tyra bryr sig inte alls hon... hon bara tittar lite sen är det bra sen :) Hur som helst så kom man inte längre efter hennes hus... va ett hus till bara. Å vi ville inte gära gå förbi hundarna igen så jag kom på den briljanta idén att gå igenom skogen, haha. För dom kom vi säkert runt alltihop. Haha. Jojo... Blött å lerigt som satan va det å det svängde lixom aldrig av neråt igen så vi vände tillslut... men kul vare alla fall :P Hade just vart snyggt om jag fick värkar där inne, hehe. Ångrar att jag inte tog upp mobilen å tog ett kort när vi kletade runt där inne bland grenar å lera... menmen. Tänkte inte så långt just då.

Nu ska jag ta å äta lite frukost... sen får vi se vad dagen har att bjuda på.
Ha en bra dag!!


V.36

 

Absolut ingen bra bild, men ändå.


V.36

 






Ny vecka, Ny vikt :)


Japps... igår gick jag in i v.36... å med det så väger jag nu 70,2 kilo :)
Tänkte slänga upp en bild på magen åxå, men jag har inte fått till nån så jag får fixa det imorn. Lär ju ta en nu innan den försvinner.. så jag vet hur jag såg ut när lillkillen kika fram :)


Idag har jag vart på altanen mesta dels av dagen.. suttit på golvet å kletat färg på diverse saker, haha. Å så får jag lov å stå emallanåt åxå för sitta är nästan det värsta just nu när det trycker på vissa punkter både i mage och rygg. Darlo säger att det är väldigt mycket rygg-stupa-sido-läge just nu, haha, Får ju lov å gå å lägga mig på soffan på rygg typ varje kvart för å vila dom där punkterna som gör så förbaskat ont emellan åt.

Jaja... hur som haver så har tvn stått på under hela tiden jag vart på altanen åxå... me musikkanalen VH1, så jag tänkte bjussa på några härliga låtar som spelats idag... i brist på annat att bjussa på :)





















Jag gillar ju Rihanna jag, så näst sista låten är ju ganska mycket av en favorit just nu om man säger så :) men ja... man får höra mycket bra när tvn står på, så vi får se om det dyker upp nån ny favvis snart kanske :) Dock undrar jag ju hur dom har lyckats på me alla dessa människor i Kylies vidio... lite skum är den allt, hehe. Massa halvnaket folk som kysser varann lixom... hur kom dom på detta? :)


Imorn ska jag försöka ta mig till jobbet å fylla "ledighetsansökan" för min föräldraledighet... herregud... föräldraledighet.. jag ska bli förälder. Detta är galet. Underbart galet! :)


Nej nu ska inta rygg-stupa-sido-läge igen.
Sweet dreams!


Valet 2010


Nu är valvakan i full gång på tv och här sitter jag. Har alla fall vart och röstat idag... får väl se hur det slutar om man bidrog till nått :) Håller för mig själv vad jag röstade på :P

Har haft "mensvärk" i några timmar nu åxå... är det nått på g måntro? Får väl se vad som händer i natt.. men det är väl säkert falskt alarm. Jag kommer säkert gå över tiden, haha.


Nej... väldans kort inlägg idag, men nu är jag så trötter så nu lär jag krypa till kojs.
Natti


babyskydd, lister och p-möte


Idag har jag vart hem te mamma å hämtat babyskyddet (bilbarnstolen) Å vi tänkte väl att vi sätter väl i den som den ska sitta direkt åxå då, haha. Jag å mamma... ja jäklar ja va vi kan :P Tillslut kom den på plats i alla fall å det va då inte alls nå invecklat, men bruksanvisningen eller va man ska kalla den för va då helt värdelös. Lite konstiga bilder, men ingen text. Menmen. Nu sitter den där alla fall så nu är det bara lillen som fattas ♥


Darlo å Kristian har hållt på här hemma idag... satt upp stuprännor, byggt in underdelen av altanen, satt upp lister. Duktiga dom. Å själv målade jag 4 lister sen fick jag lägga mig i soffan å vila ryggen. Herregud va handikappad man har blivit. Man orkar göra nått i 5 minuter sen lär man ligga ner i typ 20. Å så håller det på. Sitta kan jag inte göra i mer än typ 10... inte rakt i alla fall.. måste halvligga, annars trycker det på en punkt i ryggen och fram på revbenen. Så lär jag lägga mig ner igen. Men snart så... snart ska jag nog kunna sitta å stå å ligga precis hur länge jag vill :) Å jag bara lääängtar tills man kan ligga på mage igen och sova... guuud så skönt! :)


Imorn ska jag upp me tuppen å gå på personalmöte tänkte jag... träffa alla på jobbet en vända innan lillen kommer. Sen ska jag nog passa på att köpa mig ett amningslinne när jag ändå är där åxå. Kan va bra å ha tror jag... alla fall på BB känns det som :) Har köpt två amnings bhar åxå... i två olika storlekar.. vet ju inte nå hur man kommer se ut nedanför hakan när all mjölk rinner till.... haha. Det blir en spännande överraskning det :)


Nej... nu säger ryggen ifrån igen.... å jag bara klagar, haha.
Snart börjar Hell´s kitchen alla fall.. så det får väl avsluta kvällen det :)

xoxo



En natt på BB


Gokväll!!

Då har ännu en helg passerat då.. å det blev då en speciell en det :)
Ringde förlossningen på lördagkvällen för jag hade ont på båda sidor av magen några gånger under dagen... tänkte att jag säkert va nojjig men jag ville ringa alla fall. Först visste inte sköterskan om jag skulle behöva komma... det kunne vara ligamenten eller urinvägsinfektion eller nått, men så hade dom så lugnt där så hon sa att jag fick komma på en kontroll så jag blev lugn åxå, hehe.
Så jag åkte dit då...  å blev undersökt tillslut efter att dom kollat alla värden osv som såg bra ut. Å först märkte hon ju åxå att huvet va väldigt långt ner, så hon ville gå in me ultraljud för å kolla limodertappen, då hon inte kom åt den på "vanligt" vis eller hur man ska säga, hehe. Så det va bara å hoppa upp i gynstolen.. å hejsan hoppsan... det visade sig att livmodertappen hade förminskats. Den drar lixom ihop sig och blir mindre innan den tillslut öppnar sig när förlossningen börjar... så ja... hon föreslog att jag skulle stanna över natten helt enkelt för att se vad som hände. Så jag fick sova på BB jag, hehe. En sal me 3 sängar, men jag va helt ensam där. Så nu har man sovit där åxå. Å ätit frukost bland massa nyfödda pyttesmå bebisar :) Va ett par som hade tvillingar liggandes i en sån där "sängvagn" man har på bb. Herreguuud va små å söta dom va!!!

Jaja... hur som haver så avtog "värkarna" efter lunch dagen efter så då åkte jag hem igen.
Men ja... vi får väl se då hur länge lillen vill va kvar där inne... lilla hjärtat ♥

 

 

Va på loppis på lördagen alla fall å det va ett par som stod å sålde BARA bebiskläder... å herregud... där fasta ju jag. Tänkte slänga in en bild på köpet som blidde vid deras bord :) Det mesta ser knappt använt ut åxå, så ja... ibland kan man göra fynd :) Allt detta fick jag för en summa av 280 kronor :)








Normalt kostar det typ hälften så mycket när man hittar nått där, men grejerna va i sånt fint skick då det va värt varenda krona :)


Idag har vi vart å skrivit under och bekräftat faderskap åxå. Så nu är Junior pappan till lillkillen även på papper :)
Men det så blire godnatt för idag ♥

 

 

 


Vackert...

 

En av kvällens idoler...


VACKERT!!

 

 






No more Bricanyl


Hejsan Hoppsan!

Vipps så va man inne i V.34 och bara 6 veckor kvar till beräknat datum. Tjoflöjt va tiden rinner iväg!!! Har dock en väldigt skum känsla av att det inte alls dröjer länge innan killen vill ut. Vet inte.... det bara känns så. Va på MVC igår igen och nu sa min barnmorska att efter nästa vecka ska jag lägga brincanylen på hyllan. Så om jag får "mensvärk" sen så ska jag bara låta det vara få se vad som händer. HEEEEEELT GALET!!!!! :)))

Tänkte att jag skulle bjussa på lite bilder ifall vissa av er undrar hur fasen jag ser ut nu, haha. Så ja.. here it comes.









Å ja jag vet... det ser ut som att jag inte har nån rumpa å höfter what so ever, haha. Höfter har jag iåfs aldrig haft, men dom ser då ännu mindre ut nu me en stor mage ovanför, haha :))
Får se hur man ser ut sen när magen är borta... skumt, haha... kommer ju blir sjukt ovant att inte ha nått stort som petar rakt ut :P Men ååååå va jag ser fram emot å börja träna igen sen... lär ju va en vältränad mamma sen i sommar ;)


GRRRAAAAATTTIIIIIIIIS :)

 
Idag har vi haft ett till födelsedagsbarn så detta inlägg går till henne...
Nämligen min superfina och goa svägerska Karin... kunde inte ha fått mig en bättre svägerska än du.

GRATTIS på din dag vännen!




♥♥♥



HURRA HURRA HURRA!!!


Idag va vi på Profylaxkurs. Å jo det va en upplevelse... men jag vet inte om man vart nå klokare direkt. Allt blir ju att kännas väldigt tillgjort och fånigt när man inte är i situationen. Och på nått vis känns det inte som att vi lärde oss nått nytt. Allt vi fick veta och höra, har man i stort sett redan läst på internet, så ja. Men det va ju gratis så det skadade ju inte i alla fall :)

Sen va jag hem till bror å Karin, för Karin ska till å fylla år så då bjöd på mat ikväll... massa gott! Å jag lassar ju på som vanligt jag, men tänker ju inte på att det är en liten krabat i magen som tar lite plats åxå så allt går lixom inte ner, hehe. Blev ju mätt som jag vet inte vad :) Men TACK alla fall, det va SUPERGOTT!!!! :))

Gud va jag känner att jag inte vet jag ska skriva... det händer ju lixom inte så mycket just nu.. är hemmaå är sjukskriven, allt är sig likt... inget nytt.





Men jag kan ju alla fall ta och säga GRATTIS till en brutta som fyller år IDAG.
Nämligen allas våra STJÄRNA! :)))

Slänger in en gammal bild på en underbart härlig resa som jag fick uppleva tillsammans me dig vännen...




GRATTIS gums! Hoppas du har haft en toppendag!
*bamsekramar*


RSS 2.0