Den SPARKAR!!!

Det här blir inte ett så jättelångt inlägg, men jag MÅSTE ju berätta!!!


Va hemma från jobbet idag för jag klev ur duschen imorse å blev hur yr som helst å domnade ända ut i fingrarna... ringde mvs men såklart va telefontiden slut så jag ska ringa imorn igen få se om dom kan kolla mina värden, om det är brist på nått. Men det va inte det jag skulle berätta.. :)


Har inte gjort nått på hela dagen, bara tagit det lugnt för att undvika yrseln... å så satt jag å läste när det började kännas som en fjäril i magen igen... så jag la handen på i HOPP om att kanske känna något litet litet även på utsidan. Å tro det eller ej. Det kom små sparkar!!!! Och när jag tog bort handen så till å me SYNDES det på magen, haha. Den sparkade till några gånger för att sen bli lugn.. å nu på kvällen kände jag en till.


Shit vilken sjuk underbar känsla!! Först skratta jag där jag satt å såg hur det lixom ploppade till just där sparken tog... men sen börja jag gråta. Så lycklig ju! Det är verkligen ett LIV där inne. Det är helt magiskt!!! Trodde inte jag skulle reagera SÅ starkt på en sån grej.. inte så tårarna skulle rinna. Men ja... det går inte att beskriva känslan :) Så himla häftigt!!! Detta är första gången man får ett tecken på att det finns en bebis där inne i min mage som växer och växer... :) Och på fredag ska vi få SE det lilla underverket åxå.. å herregud :)


Jag älskar dig älskling!


Mammas Dag

Idag är det mors dag... så inlägget får börja med ett stort Grattis till min underbara mamma. Vad vore jag utan henne... ? Vad skulle jag göra utan henne... ? Hade det inte vart för henne så hade jag inte varit den jag är idag, och jag är faktiskt stolt över att få vara den jag är. Och jag har min mamma att tacka för allt.



Älskar dig mammi! <3





Igår va det eurovision final åxå... såg mörkt ut tag.. eller ja... det såg ut som jag skulle sitta å glo själv på den medans alla andra va ute å hade kul typ. TA mig inte fel nu... jag skulle inte för nått i världen byta ut min graviditet mot utgång. Absolut inte. Men igår kände jag verkligen för att gå ut. Å alla skulle verkligen ut. Till å me Darlo åkte iväg på sommarfest på bolle. Så jag köpte me mig en pizza å godis hem å tänkte bänka mig framför tvn, men så kom jag på det brillianta idén att messa Sanna... en ren chansning. Å ta i trä så skulle hennes karl åxå ut så hon va ensam hemme me Walle å Shaggy. Så jag tog me mig Tyra å brummade till Falun å så kolla vi på eurovision. Hur trevligt som helst :) Å godaste rabarberpajen hade hon gjort åxå. Mumma.
Måste säga att jag gillade vinnarlåten åxå... det satt sig verkligen på hjärnan :)
Here it is






Idag gick jag in i graviditetsvecka 18 åxå :) Och såhär står det om det på barntotal.se


Nu kan fostret höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostret kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moders hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.

Fostret kan åxå svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törtsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

Barnet är känsligt för ljus och kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i v.18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.





:) Det är helt galet :) Å jag har känns rörelser där inne nu... första gången för någon dag sen... gick å la mig å höll på me mobilen å så kändes det precis som dom säger.. som en fjäril i magen typ. Helt sjukt :)  Det fladdrar till lite då och då...  men jag känner mest av det när jag är stilla och avslappnad.

Nej nu måste jag nog hoppa i säng... tänkte sova för en halvtimme sen men så va jag ju tvungen å blogga en vända åxå, hehe. Så ja... vi hörs igen imorn förhoppningsvis. Först blire till att jobba 12-20.

Sweet dreams!

 


Hejja Belgien!

Tjopp!

Såg ni på schalger semin igår... va 17 va detta för nått. haha. Å Finland.... ööööö... ja, haha. Jag bara satt å skratta jag :P Va höll dom på med egentligen???
Det enda bidraget som jag fastnade för... å då fastnade jag verkligen... det va Belgiens.
Titta, lyssna, njut.







Idag har jag jobbat... 12-20. Å det är helt galet va alla kommer och handlar på kvällarna nu för tiden.. å visst, det kan jag väl förstå dom dagar det väl är sol och fint ute, men det är helt galet, hehe. Så har det lixom inte vart förut... så nu får man springas om en yr höna å försöka städa, ta kassan, tömma provrummen, hjälpa kunderna... ja allt som ska göras. Det blir en stress kan jag lova. Så snälla kunder.. kan ni inte sprida ut er lite under dagen istället, hehe :)

Har inget annat å skriva just nu idag så jag får väl slänga in en bild istället då... Kia... håll för ögonen nu... för här kommer.... tadaaaaa..
DAGENS OUTFIT :P




Va ju helt å hållet klädd i Lindex idag så då lär man väl göra lite reklam då :P Det enda som inte är Lindex är skorna. Men dom är så jäkla sköna så dom har jag fått lov å köpa 2 stycken av, haha :)
Ser inte ut som att jag har mycke till mage på det där kortet upptäckte jag... så ja... uttrycket en bild ljuger aldrig stämmer inte riktigt här :P


Nu blir det sängen för mig imorn börjar jag 08.00
Natti natt


Åskan och Blixten tog mitt internet

ÄNTLIGEN!!!!

Hej igen :) Äntligen får man skriva lite igen. Va ett jäkla regn å åskväder häromdan (i torsdags) Å då tyckte vist Åskan å Blixten att dom skulle paja mitt internet lite. Så ja... jag har vart utan. Är ju läskigt hur handikappad man kan känna sig utan det, hehe. Men idag har Darlo fixat det åt mig alla fall så nu så :)

Hur som haver så lär jag ju berätta en kul grej alla fall...
I torsdags... när det VRÄKTE ner ett tag så kom jag å Darlo hem efter att ha kikat lite bilar osv... Å då regnade det som 17... så vi satt kvar i bilen en stund hemma på gården.
MEN... vet ni vad grannen gör?!!!!!!!

HAN TVÄTTAR SIN BIL!!!!!

Jajjemen. Mitt i ösregnet står han med en svamp och tvättar bilen. Alltså bara en svamp... inge bilschampoo eller nått sånt. Nix... regnvatten och en svamp.  Det va en jäkla rolig syn måste jag säga. Nog för att vattnet blir gratis då, men ja... hehe. Ja herregud.




Jobbat har jag gjort åxå... KAOS på jobbet i helgen. Herregud va folk!!!
Å imorse när jag skulle klä på mig så drog jag på mig en av mina jeanskjolar. Trodde inte det skulle va nå problem eftersom en annan av mina kjolar har gått hur bra som helst att ha... man kan ju lixom knäppa dom under magen... är ju ingen "gren" på dom som man kan få häng på lixom. Men jojo. Där sket jag en lök, haha. Så här fick jag ha det :)


 
Haha tjusigt värre. Tur man har långa toppar man kan ha över :P

Måste berätta en till rolig grej åxå... nu blev det lite mycket graviditet i det här inlägget men så kommer det nog bli vissa gånger.  Även om jag ska försöka varva me lite annat åxå.

Stod alla fall i kassan idag.. å så stod det två somalia tjejer i kön... kan väl ha vart typ 15år eller nått. Svårt å gissa ålder på dom. Hur som helst så stod dom å tisslade å tasslade å jag såg att dom kikade på min mage. Sen när det va deras tur så pratar dom lite på sitt språk å så säger den ena:

Är du gravid?

jajjemen, det är jag

Å så är dom tysta en stund å bara tittar på mig typ.

Är det en kille eller tjej?

Så jag säger att jag inte vet än, att jag får veta om 2 veckor. Å dom bara står å ler å ser söta ut, hehe. Sen när dom går så säger den ena:

Jag ska fråga nästa gång...

Haha, ja gör det sa jag då :) Inte så intressant kanske för er å läsa, men jag tyckte det va lite gulligt jag :)
Å ja.... 2 veckor kvar, sen är det ultraljud! :) Idag gick jag in i v.17. Helt galet va fort det går... snart är det väl november åxå, hehe. Men härligt är det... å bra mår jag fortfarande :)








Hört talas om korta?

Hejsan Hoppsan!

Då var helgen över igen då.. men GUD vilket härligt väder det va på lördagen!! Rena sommarvärmen.
Jag å Josse tog me oss Tyra och en varsin Subwaymacka på eftermiddan å åkte ut till sommarstugan en vända. Va helt underbart där ute. Satt på bryggan å åt och bara njöt av solen :)
Jag slappnar av där ute.. jag gör verkligen det.







Inte världens bästa bilder för dom är tagna me mobilen, men ändå :) Å den sista är lite mörk, men jag gillar den på nå vis... så därför fick det bli den som hamna här. Sådeså :)
Höll på å skratta ihjäl mig när vi åkte därifrån sen å jag skulle köra hem Josse... kommer i stan vid ett övergångsställe å det går över ett par. En ung tjej + hennes pojkvän eller nått. Å så har hon leggings på sig med strumporna uppdragna ovanpå lixom... vanliga strumpor.
Å när dom är breve bilen så utbrister josse högt som satan:

"Hört talas om KORTA?!!!!!"

Med en EXTREM betoning på korta... som att hon säger meningen högre å högre ju längre hon kommer i den lixom. Det roliga i det hela.. är att fönstret bakom henne där Tyra sitter är nervevat typ en dec.
Som tur va så reagerade varken tjejen eller killen, men jäklarns va kul det lät.
Ehh ja.. tror det måste upplevas :P



Söndagen bara swischade förbi... stavas det så?? haha. Strunt samma. Dagen gick tokfort alla fall :) Darlo på hem från sin tripp å på kvällen fick jag för mig att jag skulle pröva på att göra hemgjorda köttbullar. Va ju jättekul å stå å fixa dom osv.. men stekningen tog ju en EVIGHET!!! Men Gott blev det... är så mycket godare med hemmagjorda tycker jag. Är inte så jätteförtjust i köttbullar annars. Men ja... kommer göra egna framöver tror jag :) Fast jag fick tips på jobbet idag att man kan göra dom i ugnen istället å det kändes lite bättre faktiskt... så slipper man stå å passa på dom hela tiden åxå.


Nej nu hinner jag nog inte skriva nå mer idag, dags att hoppa i säng så man orkar jobba imorn.
Men jag ska försöka uppdatera imorn igen... observera försöka, hehe :)

Sov så gott


Emma 1år

Gokväll!

Idag har vi firat Emma som fyller 1 år på tisdag. Lilla skruttfian... gud va fort det går.. nu är hon upp å springer runt själv åxå, hehe. Sist jag såg henne så kröp hon lite. Det går undan :)
GRATTIS tjejjen!!





Kusin är alltså upp på besök just nu (Emmas mamma) å så hade hon me massa bebiskläder till mig som Emma växt ur, snälla söta. Å sen fick jag å Junior en liten present åxå. En bok som vi ska fylla i hur det va INNAN, UNDER och EFTER graviditeten... från ena hållet ska jag fylla i och från det andra ska Junior fylla i. Det roliga är att det är samma frågor för båda... kanske nått ord som har ändrats bara. Men Jag ska sätta in kort på hur jag såg ut före och efter graviditeten. Det ska han me :) Å jag ska fylla i hur mycket jag väger med typ 3 månaders mellanrum. Det ska han me :) En riktigt liten rolig bok faktiskt :)

Tack Kusin!!





Mer än så orkar jag nog inte skriva just nu... är för trötter. Darlo åkte iväg i förmiddags på fyrhjulingsträff... kommer hem på söndag igen. Så jag å Tyra får umgås heeeela helgen, hihi.

Imorn ska jag iväg å sjunga på bröllopet i Hosjö (Wish me luck) Å sen ska jag hem å byta om å rasta Tyra och sen jobba 16-20. Tänkte va ledig helt, men det krisade så vad gör man inte... in och tar stängningen :) Är ju en sån kortis så man hinner ju knappt märka att man är där.

Nej nu blire sängen.
Natti Natt


AVATAR

Det här inlägget kommer inte bli så mycket till inlägg... det kommer mest att bli bilder och en trailer.

Avatar

Jag har sett filmen 2 gånger nu och skulle kunna gå ner och sätta mig fram tvn precis just nu och se den igen. Jag älskar den. Alla färger... alla detaljer. Så himla bra gjord så man blir helt fast när man tittar på den. Alla fall jag. Om man inte sett filmen och bara ser trailern så kan man få uppfattningen att det är väldigt mycke kriga, men det är sååå mycket mer än så.
Jag grät. Som vanligt, hehe. Men ja... har du inte sett den så gör det. Den är riktigt fängslande. Enligt mig i alla fall. Här får du lite bilder ut filmen plus trailern längst ner.






















Och så trailern...


3 veckor!!!

Åååååå idag när jag kom hem från jobbet så låg det ett kuvert till mig i köket... öppnade det helt utan förväntan. Men OJ SÅ GLAD JAG BLEV!!!!! :)))
Det va kallelsen till Ultraljudet!! Har inte väntat mig den förän om typ 2 veckor, men så damp det ner i brevlådan idag! Å det bästa av allt är att det fasen bara är 3 veckor kvar! :))
Den 4 juni... då ska vi få se våran lilla bebis för första gången.
Är både överlycklig, livrädd och förväntansfull på en gång.

Å GUD va jag LÄNGTAR!!!!

HAPPY HAPPY HAPPY!!!






Håll alla tummar ni har för att allt är som det ska där inne


Glass i Torsång

Hej hopp!

Ännu en dag avklarad.

I natt fick Tyra sova i lilla rummet med stängd dörr... gav henne en chans först men jag fattade direkt att jag inte skulle få sova nånting om hon fick gå runt som hon ville, så nej... hon fick sova på "sitt" rum i natt :)

Va till svärföräldrarna och åt mat idag.. sen hem å så la jag mig på soffan å somnade en timme. Är ju så jäkla trött hela tiden. Men man ska väl inte klaga... är ju hellre trött än dras med ett extremt illamående, så jag får nog ta och stå ut helt enkelt. Sov väl en timme typ sen vakna jag å då prata Darlo i telefon å så hörde jag
"Är du i torsång å äter glass?"
PLING! så va Anna vaken, haha. Nejdå, men det lät så jäkla gott å det va ju så härligt väder ute så man ville lixom inte bara vara inne heller. Man orka inte göra nått, men ändå vill man göra nått. Nån som förstår va jag menar? hehe :) Så när Darlo la på så övertala jag han att vi va tvugna att åka till Torsång å köpa glass, å han va inte så svårövertalad :P
Gud va skönt det va å sitta där å bara njuta i solen. Å helt stilla på vattnet va det åxå.. va bara två svanar som gled runt och såg fina ut. Hade kunnat sitta där hela dagen jag.



Jag älskar vattnet... eller alltså inte vattnet i sig, men jag älskar att vara vid vattnet... är så himla rogivande. Jag skulle kunna sitta på en brygga varenda solig dag hela sommaren... bara sitta där och titta ut. Är det nånstans jag slappnar av så är det vid såna ställen...
I sommarstugan ex när det är helt tyst å man bara hör kluckandet mot bryggan. Love it. Å va jag längtar till sommaren nu. Ska spendera mer tid i stugan än vad jag brukar. Inga krav, inga måsten, ingen stress...
Bara vara.


Påvägen hem svängde vi in på surprise besök hos Sandra å Pelle åxå. Det va du inte beredd på va gumsan ;) Är inte varje dag jag kommer på oanmält besök om man säger så, haha :)






Nej nu är det nog dags för sängen igen... upp å jobba imorn, sen ska jag nog försöka ta mig ner till Svea åxå. Vart ju inget av idag.


Don´t let the bedbugs bite!


No good night sleep

Tjingeling!

Vart har den här dagen tagit vägen??

Det vet i 17 det. Tycker den har gått hur snabbt som helst.... har sovit riktigt dåligt i natt... kan inte ens kalla det sova... har mest vart vaken känns det som. Va alles för varmt i sovrummet å det kliade och kröp i benen så jag tog me mig täcket och kudden och gick å la mig i soffan framför tvn. Brukar vara lättare att somna då när man kopplar bort allt annat lixom. Jojo. Förutom att Tyra vägrade ligga still och flyttade runt hela tiden. Det låter rätt mycket när hon går på golvet.. låter av klorna lixom. Och sen när hon dunsar ner när hon ska lägga sig. Tillslut verkade det som hon somnat så jag lyckades åxå somna tillslut... då börjar hon DRÖMMA istället. Å när hon drömmer så rycker det i benen på henne...  vilket låter precis likadant det med. Så jag kliv väl upp då å fick in henne i lilla rummet där hon har sin bädd å drog igen dörren så den bara stod lite på glänt. Hon stannade då där inne i alla fall, me ja.. jag vaknade varenda gång hon rörde sig så jag vet inte hur många timmar jag sovit inatt.. höll å på bli galen :)

Sen va jag till stjärna en vända idag å kollade på klänningar åxå.
Ska sjunga på ett bröllop på fredag och den klänningen har brukar ha får jag lixom inte igen längre då det inte är NÅN stretch what so ever i den, hehe. Så då är det tur att man har snälla kompisar som rotar igenom sina garderober :) Tack sötisar!
Har 3 stycken nu jag ska testa lite mer.. med skor och kofta osv.. lär ju gå ihop me sånt åxå.

Å på tal om bröllopet så har paret idag bestämt sig för vilken låt dom vill ha som andra låt. Fick ge dom lite tips för dom kom bara på en. Så ja... dessa två blir det :)




 
(Den sista kommer gå lite snabbare än så.. det va en extremt lugn version jag hittar på youtube)




Pappa me familj va hit å hälsade på en vända på eftermiddagen åxå... det va trevligt :) Å så fick Tyra springa av sig lite åxå så hon trivdes nog kanon med Anton och pappa... hon bara njöt :)


Nej nu blir det sängen... hoppas på att kunna sova lite bättre i natt.
Sov gott!


P-möte, röjning och skateboardhjälm

Gokväll!

Idag har jag vart på P-möte på jobbet å hållt i en liten brandskyddsutbildning.. eller ja.. jag skulle nog snarare kalla det en genomgång :) Sen rusade jag upp på Stadium för jag såg så snygga skor i tidningen imorse som det va TOKrea på... hade kostat närmare 2000:- å nu va priset 399:- Å jag som har ett par trasiga träningsskor som har hängt med i typ 10 år nu tänkte väl att gud va bra.. passa på!
Men tjo så vinklad bilden i tidningen va. Det va lixom tagen uppifrån så när man sen såg skon i butiken så va det som en helt annan sko... högt skaft å grejer. Ne där vart jag besviken. Men 399:- rikare. Haha.


Åkte hem sen alla fall å skulle röja tänkte jag. Jo visst. La mig på sängen å somnade istället.
Toktrött.
Så jag sov väl nån timme eller fler tills Darlo kom hem, sen tog jag tag i röjandet lite alla fall å bar upp lite skrot på vinden. Å så måste jag ju bara berätta, haha. När jag åkte hem från jobbet så åkte jag förbi en kvinna som va ute å gick me sin hund efter vägen... hon va väl typ mellan 50 å 60 år nånstans.
Jahaaa... det va ju intressant. tänker ni nu.
Haha å nej, det hade inte vart direkt intressant om det inte vore för HJÄLMEN hon hade på huvet!!! En sån inlines/skateboard hjälp typ. Varför i hela friden har man en HJÄLM på sig när man är ute och går med hunden???
Haha det va en rätt rolig syn måste jag säga :)



Blev ett litet blandat inlägg nu, hehe, men jag måste bara visa en liten bild på hur våran lilla knodd i magen ser ut just nu i utvecklingen... det är helt otroligt. Nej det är inte en bild från MIN mage.. det är bara en allmän bild hur det ser ut i V.14 :)



Det är ju för sjuttsingen en bebis där inne nu :)
Å tydligen kan man REDAN se könet åxå... helt otroligt.
Blir alles fashinerad av det här jag.


My new life...

Hej alla där ute som har hittat hit... vilket antagligen inte är många, haha. :)
Jag kom fram till att jag ville ha en ny blogg för att jag har gått in i en ny fas i mitt liv... en underbar fas.
Jag ska bli mamma.... Junior ska bli pappa.
Jag är GRAVID!!!!

Pga det så kommer jag ha lösenord till bloggen fram tills dess att ultraljudet är gjort...
Även om man vill SKRIKA ut och berätta för hela världen att man ska ha barn så vill man ändå inte att alla ska veta det innan man själv vet att allt är som det ska med det lilla miraklet.
Så ja... den här bloggen kommer bara att vara öppen för dom närmaste fram tills dess att ultraljudet är gjort... dvs om typ 5 veckor.
Jag LÄNGTAR!!!


  
  V.11                V.12                    V.13 

       

Ja ni ser ju hur jag växer... har precis gått in i V.14 och alla frågar om jag har tvillingar där inne. 
Frågade barnmorskan, när jag va dit första gången, när hon trodde att det skulle börja synas... å eftersom jag tränade så sa hon: Efter halva tiden ungefär.
Jahaaaaaaaajaaa... jag har ju inte ens kommit till halva tiden än.
Det blir ett spännande ultraljud :P          


Jag är alla fall så lycklig som man kan bli.. trött men galet lycklig :) Har inte mått illa en enda gång... Har åkt på magkatarr dock som tydligen va lätt att få när man är gravid och det är INTE roligt kan jag säga. Känns som att hela övre delen av magen sugs ihop.
Inte skönt.






Det fick bli mitt första inlägg
Men ni behöver inte oroa er.. jag kommer inte bara skriva om min växande mage :P

Nu blir det sängen... Sweet dreams!


RSS 2.0