Mors dag

 

Idag är det morsdag... och det betyder MIN första mors dag. Nästan så man blir rörd när man tänker på det... jag är en mamma nu. Har iåfs vart det i snart 8 månader åxå, men ändå. Det är MIN dag idag... min och alla andra mammors. Bland annat MIN underbara mammas dag ♥









Älskar dig mammi!!
Grattis på mors dag ♥

 

 


ekonomi, noll kronor


Föräldraledighet och pengar går inte ihop.... inte för 5 öre.

Va på jättebra humör ända tills jag satte mig ner och betalade räkningarna alles nyss. Jag fattar inte hur man kan få så jäkla lite för att vara hemma och vara mammaledig. Det är helt åt helvete rent ut sagt.

Jag tar ut 5 dagar i veckan och får ut mellan 6000:- å 7500:- i stort sett.

5000:- av dom går direkt till huskontot för att betala räkningarna som har me huset att göra... el, canal digitat osv... Å ja... då kan ni ju räkna ut själva hur mycket det är kvar sen. När mina egna räkningar sen är betalda så står jag på 0:- Så till resten av månadens utgifter får jag använda mitt sparkonto. (Där jag spart ihop pengar INNAN graviditeten) Barnbidraget på 1050:- går till blöjor, gröt, välling osv. Å ja visst... det har väl funkat. Problemet är bara nu att sparkontot är så nära tomt man kan komma nu. Pengarna där räcker i MAX 2 månader till. Jag ska vara hemma till oktober. Går det ihop? Nej inte det minsta. Ja... jag kan ta ut fler mammadagar i veckan. MEN då kan jag inte vara hemma lika länge.
Å länge va är det egentligen? Jag är hemma tills Neo fyller 1 år nu och det är tack vare att jag har fått en jäkla massa dagar av Junior. Annars skulle jag i stort sett ha vart tvungen att börja jobba nu i Juni.
Jag tycker det är helt sjukt att man inte ska kunna va hemma me sina barn små barn utan att räkna örena varje månad. Helst skulle jag vilja va hemma me Neo ännu längre, för jag tycker dom är så små när dom ska ut till dagmamma/dagis när dom är 1 år. Vissa går inte ens då. Tänk om dom första små stegen han tar blir hos dagmamman... tänk om man missar dom. Tycker det är förjävligt. Ska man behöva välja på att få det att gå ihop ekonomiskt eller att vara hemma så länge som möjligt med sina små.

Vart ett surrigt inlägg kanske, men ja... det är inte kul.





 

 

Nej... jag känner att jag tappade suget att skriva idag nu :/ Hade massa på lager och va så peppad, men jag tror jag spar det tills imorn eller nått... så jag verkligen känner för det jag skriver.

Puss å gonatt så länge ♥

 




(vet att spegeln på bilden är jätteskitig)




Grannfejden


Jahapp... det va det det.

Vet inte hur många som har hört talats om våran lilla grej me dom nya grannarna. Men ja... kan väl berätta lite kort då. Innan vi köpte tomten så fick vi lovat att vi skulle få en extra del tomt av deras mark (grannarna) 6 meter till skulle vi få, vilket gör väldigt mycket på den tomten. Och ja... hade vi inte fått den delen så hade vi inte köpt tomten från första början. Sen så... mitt i husbygget så kommer den enda halvan av "familjen" över och är skitförbannad och säger att det inte blir nått med tomten. Och så vänder han på klacken och går därifrån. Ehhhh ok?? Ingen fattade nånting över huvud taget. Junior försökte prata med honom men det va omöjligt. Tillslut så skrev vi ihop ett brev och postade till dom i hopp om att dom skulle komma på andra tankar osv. Om det nu va nått missförstånd eller någe som hade uppkommit. Det va ett bra tag sen vi skickade brevet. Innan vi skickade det så hade dom börjat sätta upp staketet igen som vi flyttat en gång när vi börjat bygga.. just för att vi skulle få en del av tomten. När vi ses skickade brevet så hände det inget mer med staketet. Så man såg väl en liten strimma hopp om att dom kanske hade mjuknat lite igen och tänkt efter.
Men där sket man en lök.

Vi va å handla idag å så fråga jag Junior om vi inte kunna åka förbi vid huset (brukar alltid ta vägen förbi där) Å alles innan vi kom fram till vår gata så säger junior att vi kanske ska ta å höra me dom hur dom har tänkt sig. Sekunden senare så ser vi att staketet är uppsatt.

Det va det lilla hoppet det.

Känns bara så jäkla surt. Att inte ens få veta orsaken till att dom helt plötsligt, mitt i bygget, gick och ändrade sig. Och nu ska man lixom bo där under den stämningen... Visst vi klarar oss väl utan den extra tomten om så är, men att inte få ett ord från dom... det är det som känns. Man blir så fruktansvärt besviken.


Slutar väl me grannfejden det här...






Nostalgi


Hahahahaaaa SANDRA nu är det nostalgi på hög nivå här!! :)

SOM vi har skrattat till dessa grejer :P

 

 














HAHAHA!!! Ja herregud... humor, haha :))

 

 


Dyket


Jahapp... idag har jag vart me å badat på babysimmet för första gången. Å det va HUR mysigt som helst!! Så nu ska jag väl försöka fortsätta med det då. Ett steg i rätt riktning :) Gjorde dyket idag åxå å det gick jättebra... så duktig lillplutten. Efteråt blev det en vända till mamma å åke å sen hem... bakat två tigerkakor, men jag tror dom är helt kladdiga inuti så det är nog bara att slänga... ska ta en kik strax tänkte jag.

 

Har inte så mycket mer att skriva idag menmen... hehe. Bjuder på lite bilder istället













Nu ska jag torka klart håret å sen blire nog sängen. Loppis väntar imorn.
Natti


HÅLL AVSTÅND!!!



Strax dags för sängen...
Neo skrek hysteriskt och va jätteledsen i 40 minuter tills han tillslut somnade hängande på min axel för en timme sen. Lilla vännen.... gör ont i en när man inte vet vad som är fel och när ingenting hjälper.

 

Åkte förbi nya huset idag igen då... å nu har dom börjat lägga på takpannorna :) Känns fortfarande lika skumt att vi faktiskt ska bo där om några månader... det är galet.
Älsklingen jobbar som en tok här hemma för att få klart han...  bit för bit...
Det finns en grej som jag faktiskt kommer att sakna med det här huset. Eller ja.. snarare med den här platsen... och det är detta




"utsikten" på baksidan. Vist det går en grusväg i stort sett tvärs över tomten känns det som men det är ändå så otroligt skönt att inte ha hus nära inpå på baksidan... att istället se ut över åkrarna. Älskar det. Och att kunna ta vagnen och gå där fram å tebax på grusvägen i sin ensamhet lixom... bara lyssna på naturen. Det är härligt. Men ja... nån gång i framtiden kanske man kommer ha där den "utsikten" igen.. och då utan en grusväg mitt i :)
Sen kommer jag faktiskt sakna våra söta grannar Ulla och Sven åxå... ännu mer nu när Neo kommit tror jag... för dom är så glada i honom redan nu och ska alltid prata med honom när vi är ute. Men ja... vi får väl ta nån promenad sen och hälsa på dom eller nått. Men dom kommer faktiskt saknas. Härliga grannar är ju ändå rätt viktigt. Och det hade vart kul att ha dom breve sig när Neo växer upp. Dom har ju lixom vart me från första början :)
Gud nu låter det som jag egentligen inte vill flytta, men så är det absolut inte. Känner bara att jag kommer sakna vissa saker helt enkelt. Men det hade väl blivit ännu värre om vi väntat några år till :)





En annan sak åxå... jäkla fruntimmer till att köra bil!!!
Va påväg hem från morfar idag å så efter domnarvsrondellen så ligger det en bil i arslet på mig hela jäkla tiden. Så vid fartguppet vid presenningsfabriken så bromsa jag extra sent bara för att lixom. Men neeee va hjälpte det. Tjopp så låg hon där å tryckte igen. Å jag HATAR sånt. Ännu mer nu när man har en liten en i baksätet åxå. Så tillslut så svängde jag in på sidan och åkte på själva "cykel vägen" eller va man ska kalla det. En bred väg gren helt enkelt. Tänkte att hon skulle fatta att hon skulle åka förbi då, att jag inte ville ha henne så jäkla nära. Hon behövde inte ens ta ut svängen.... bara glida förbi. Men tror ni hon fattar nått??!!! Nejdå... då lägger hon sin ÄNNU närmare... snett bakom! Å så åker hon så ända tills jag svänger av vid våran gård.
Det kokade i min när jag stannade bilen. Skulle ha tvärstannat där på väg grenen så kanske.... KANSKE hon hade fattat. HÅLL AVSTÅND!!!!!



Oj.... nu blev man ju fasen irriterad på henne igen.

Nej... ska hoppa i säng jag me
Natti natt



Tand 1 och Tand 2

 

Neo har fått sin första tand!!

Jajjemen :) En liten vit sak i underkäken :) Den sprack igenom förra onsdagen... å som att det inte räckte med det så sprack tand nummer 2 fram IDAG :) Helt galet... va stor han blev på en gång lillskrutten ♥

Har inget annat intressant att skriva just nu, men va ju tvungen å klämma in detta alla fall. Å så blir det väl två bilder på ungen åxå då... det finaste jag har :) Ibland när han sover (eller typ jämt) så hamnar mössan på lite olika vis, haha. Å ja... här har vi två exempel.




Ett sätt i bilen





Och ett annat i vagnen




Han ser lika rolig ut varje gång, haha.  Lilla hjärtat :)





Annars då... jo det är fullt upp. Husbygget går framåt å det hus vi bor i nu ska snart ut för försäljning så det är en hel den som MÅSTE fixas nu. Så ja.. det är mycket helt enkelt. Dock gör Darlo det mesta och jag tar hand om om Neo, men ja.. försöker väl hjälpa till med det jag kan och hinner alla fall. Tex försöka tömma vinden :) Men får göra små ryck när Neo sover helt enkelt.. det är då tiden finns.


Nej nu lär jag sova tror jag, men ja... ska försöka lägga in bilder på nått annat än min skatt framöver... vet att det inte är så intressant för alla att kolla på. Och läsa om med för den delen :)



Till månen och tillbaka

 

Hejsan Hoppsan!

Vilken underbart härligt dag det har vart idag.. på alla sätt och vis :)

Jag å Neo på till Rättvik på marknad med mamma och Åke. Strålande sol och alla på topphumör. Fyndande väl inte så jättemycket, men det är inte det som är grejen ändå. Tycker det är så mysigt att bara strosa runt och kika.. speciellt när det är så fint väder som det var idag. Köpte en ny "skötväska", en keps till Neo (pga värmen) och en bricka till mig själv :) Å så åt vi Langos... vilket det va första gången jag gjorde.. å ursäkta med vad är det som är så WOHOOOOOOOW me det?? Tyckte inte att det smakade nånting alls jag?!
 

Efteråt så åkte vi alla fall hem till Åkes egna lilla djurpark, haha :)

 










Jag är så stolt över att få vara mamma till denna lilla underbara varelse så jag kan inte ens beskriva det med ord.
Jag älskar dig lilla charmtroll
♥ till månen och tillbaka ♥







2011-05-01

Gokväll!!

Nu har jag inte skrivit på ett tag så det känns som det är en del att skriva nu... men vi får väl sammanfatta lite istället :)

Husbygget går det bra me.. det blir så fint så fint så fint :) Övervåningen är på plats... läkt och papp på taket är på plats, balkongen är på plats. Balkongen... den stota balkongen. Jag bara ÄLSKAR våran balkong! :)


   
(klicka på bilderna för att se dom större)




Sen har vi ju haft dop i helgen åxå... för lilleman. Det gick verkligen hur bra som helst... över förväntan. Han va så jäkla duktig... gnällde ingenting över huvud taget. Sången gick bra för mig åxå och min bror sjöng så fint så jag blev alles rörd. ja det va en kanon dag helt enkelt :)




     



♥♥♥

 

 

Måste avsluta med en sak som jag läste i en blogg... Något som är väldigt tänkvärt.

 

Kärleken, precis som alla andra eldar, är inget som brinner utan ved!
Man måste påminna sig om, att hur sliten och trött man än är, så måste man orka slänga på åtminstone ett litet vedträ emellanåt för annars så slocknar elden och då blir det kallt.....
kallt och kyligt och jobbigt att ta sig framåt.
Och det är oerhört mycket jobbigare att tända en ny eld än att hålla en redan brinnande vid liv...








RSS 2.0